Blog

Video ze křtu knihy Muklové a Šlajsny

Kniha Muklové a Šlajsny měla křest a vstoupila do distribuce.

Křest proběhl 12. června 2024 v Knihkupectví Luxor na Václavském náměstí v Praze a poté v tramvaji T3 Coupé s vyhlídkovou jízdou po Praze.

Takhle to vypadalo, když jsme minulou středu křtili Mukly a Šlajsny v Luxoru a v tramvaji. Já si pak musel odskočit na vyhlášení Nejkrásnější knihy, takže jsem jízdu v T3 coupé skipnul, ale představte si to – my jsme vyhráli! Opravdu jsme to vyhráli a ne není to sen, zkoušel jsem se druhej den štípnout, ale neprobudil jsem se, takže – THE SHIT IS REAL.

Je neuvěřitelný, co všechno jsme dokázali. Sám bych to nikdy nedal. Sepsat to, udělat edit, korekturu, grafiku, ilustrace, vydat to, založit nakladatelství, dostat to do distribuce, vyhrát cenu, zapromovat ji skoro ve všech fucking médiích a to se teprve rozjíždíme.

V psaní i vydávání knih se chystáme pokračovat, takže pod nakladatelstvím OKRAJ můžete očekávat další a další tituly. Kdokoliv by měl zájem si zkusit něco napsat, tak nám může poslat rukopis, my se toho nebojíme a chceme vydávat tituly na okraji, ale i mimo okraj společnosti, takže je jedno, jestli jsi outsider po lobotomii jako já nebo génius s přirozenym talentem jako Ivan Jonák z Discolandu – u nás mají všichni dveře otevřené.

Jsem rád, že mi zůstala taková hezká vzpomínka ze křtu a mrzí mě, že jsem nestíhal jízdu tramvají, která prý připomínala něco mezi oslavou narozenin v McDonaldu a svatbou Jiřího Káry. Ale byl jsem na vyhlášení Nejkrásnější knihy a vůbec jsem nečekal, že bychom mohli vyhrát, takže mám radost, že to dobře dopadlo a vyhlášení Nejkrásnější knihy bude v příštim postu, zkusim sehnat i oficiální videozáznam a něco k tomu napsat…

P.S.: Díky moc Michal Holán, že tu akci odmoderoval a knihu pokřtil, F.H. PragerMonagency za support a Jonáš Pelikán za aftermovie! Šnyrc!


To top